El Pla d’Ocupació facilita les feines dels bombers a la comarca

brigada forestal 07.05.18

 

El Consell Comarcal del Baix Penedès va contractar el passat mes de gener 5 dels 32 participants en el Programa Treball i Formació del SOC, inclòs en la convocatòria 2017. Aquest equip humà ja porta uns mesos actuant com a brigada forestal, realitzant importants treballs de neteja forestal i revisió d'hidrants. Coordinats des del Departament d'Ocupació del Consell Comarcal, el programa també inclou una acció formativa en forma de projecte d'àmbit comarcal, tal com marquen els requisits quan aquest programa té per entitat beneficiària una entitat supramunicipal. En tractar-se d'unes funcions dirigides a la prevenció d'incendis, s’ha buscat l'assessorament i complicitat del Parc de Bombers del Vendrell. El cap del Parc, Joan Borràs, va proposar zones d'actuació, com també ho van fer els alcaldes de la comarca. Des del Parc també es va proposar la revisió d'hidrants per part d'un dels treballadors participants, qui realitza aquesta funció mitjançant un kit especial cedit pel Cos i omplint les fitxes que Bombers disposa per a aquesta funció.
 
 
Borràs ha qualificat de ‘molt positiva aquesta tasca’, com també ‘el fet que la brigada ens ajuda a garantir l’accés a vials forestals en mal estat’. Pel què fa a la xarxa d’hidrants, Joan Borràs ha explicat que a la comarca és molt extensa, i amb moltes incidències, sovint provocades per vandalisme. De fet, es comptabilitza que un 20% dels hidrants de la comarca estan en mal estat, fet que no indica que no funcionin, però no ho fan al 100%. ‘La persona encarregada ens facilita les feines a punts allunyats del Parc, així com contribueix a la revisió, ubicació cartogràfica i característiques de l’hidrant’, apunta Joan Borràs.
 
 
La gerent del Consell Comarcal del Baix Penedès, Marta Mercader, ha destacat que aquest Pla d’Ocupació ha permès ‘crear sinèrgies entre els diferents agents de la comarca’, fet que està donant uns ‘resultats molt positius i remarcables per a millorar la tasca dels bombers a la comarca’. Els cinc treballadors participants procedeixen dels municipis de l'Arboç, la Bisbal, Cunit i Santa Oliva.
 
 

Dimarts,  8 de maig de 2018