Cursos de català per a adults: nou curs, nous propòsits

 

curs catala

 

El 6 de setembre comença la inscripció dels cursos de català del primer trimestre del curs 2018-2019

 

El mes de setembre, del 6 al 21, es duen a terme les inscripcions per als cursos de català per adults. Aquests cursos, de 45 h de durada, s’organitzen en períodes trimestrals i segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

 

S’ofereixen cursos de diferents nivells, tant per a no catalanoparlants com per a persones que ja dominen en gran part la llengua oral i volen aprendre a expressar-se per escrit i oralment en varietat estàndard i en diferents registres. A la comarca es pot optar entre la modalitat presencial, amb cursos a Calafell i el Vendrell, o la modalitat combinada mitjançant la plataforma Parla.cat, que integra l’aprenentatge en línia i el presencial per treballar els continguts orals.

 

Aquests cursos es complementen amb diferents activitats dins i fora de l’aula: voluntariat per la llengua, sortides, clubs de lectura..., sovint coorganitzades amb altres entitats de la comarca.

 

Per matricular-se a un curs, cal acreditar el nivell necessari mitjançant la prova de col·locació o un certificat de coneixements de català que acrediti el nivell. En el cas que calgui fer la prova de col·locació, cal demanar hora al Servei de Català, que està situat a les dependències del Consell Comarcal, a la pl. del Centre, 5 del Vendrell (977 15 71 75 – Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Informació addicional:

Cursos setembre-desembre 2018 (oferta per població, horaris...): www.cpnl.cat/tarragona/inscripcions.html Informació general sobre els cursos del CPNL: https://www.cpnl.cat/cursos-catala/

 

Dilluns, 27 d'agost de 2018