Eva Serramià: 'Estem acostumats a picar pedra i ho seguirem fent'

conseller territori  

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha compartit una trobada aquest dijous amb membres del Pacte del Penedès Marítim, alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès i Garraf, i les presidents dels dos consells comarcals.

 

La reunió, que s'ha fet a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès, ha servit per intercanviar opinions i conèixer de primera mà la realitat de les dues comarques, així com el greuge que pateix en infraestructures com la C-32 o en transport ferroviari.

 

El conseller ha afirmat que es treballa 'per un país lliure de peatges, en què el model a aplicar és el de la vinyeta.' Segons Calvet, 'aquest inclourà un sistema de tarifa plana, temporal, que seguirà el model de l'eurovinyeta i la seva premissa: qui utilitza, paga; qui contamina, paga'.

 

Calvet ha assegurat que Foment i Generalitat estan treballant 'a tota màquina' per tal de poder implementar la vinyeta el més aviat possible, tot i que no hi ha data prevista.

 

Pel què fa a les comunicacions ferroviàries, el conseller ha afirmat que 'no volem continuar amb un sistema tarifari basat en corones. Volem un sistema quilomètric i de recurrències, que s'aplicarà a partir de l'1 de gener del 2021'.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha explicat que 'la reunió ha estat positiva en el sentit que el conseller ha pogut copsar què pensa el territori, i ser conscient d'aquest greuge que patim'. 'També ha estat una trobada reivindicativa i molt necessària, en què ha quedat palès que seguirem demanant mesures que bonifiquin els usuaris de la C-32 mentre no s'apliqui la vinyeta'.

 

Serramià ha afirmat que 'estem acostumats a picar pedra des de la comarca, i ho seguirem fent amb la mateixa força i insistència'.

Dijous, 14 de març de 2019