Els alcaldes del Baix Penedès presenten les seves demandes en una reunió amb la presidenta de la Diputació de Tarragona

La trobada, en la que es va fer un procés participatiu, va servir per recollir els reptes i inquietuds dels representants de Consell Comarcal i dels 14 ajuntaments baixpenedesencs.

13 de desembre de 2019.

Captura de pantalla 2019 12 13 a les 12.31.38Els alcaldes de la comarca i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès Xus Sequera es van trobar ahir amb la presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó acompanyada del vicepresident primer de la Diputació, Quim Nin; de la vicepresidenta quarta, Eva M. Mata, i dels diputats i diputades Marta Blanch, Eduard Rovira i Imma Costa.

 

Durant la trobada la vicepresidenta del Consell va fer un resum dels principals reptes que la comarca ha d’afrontar, essent com és, frontissa entre Tarragona i Barcelona. Aquests reptes són sobretot: l’atur, la millora de les infraestructures i comunicacions cap a l’àrea metropolitana de Tarragona i Barcelona així com els serveis socials, la formació dels joves, i el canvi climàtic, que ja ens afecta, també localment amb tormentes, riuades, incendis i llevantades. També va posar sobre la taula la manca d’estratègies per potenciar i desestacionalitzar el turisme a la comarca i va obrir el Consell Comarcal a qualsevol projecte de millora per part de la Diputació. 

Aquesta trobada tenia com a objectiu debatre i conèixer de primera mà prioritats, inquietuds, objectius i reptes del món local. 

La Diputació de Tarragona ha finalitzat al Baix Penedès les trobades amb els alcaldes i alcaldesses de la demarcació de Tarragona per dissenyar conjuntament les principals línies estratègiques del mandat 2019-2023 de la institució.