Els presidents dels Consells Comarcals de Catalunya elegeixen Joaquim Colomer nou president del Fòrum Comarcal de l’ACM

La trobada ha comptat amb una trentena de presidents comarcals de tota Catalunya.

Captura de pantalla 2019 12 17 a les 13.54.55

17 de desembre de 2019. Joan Sans, President del Consell Comarcal del Baix Penedès va assistir a la Trobada de Presidents Comarcals celebrada la setmana passada i que va servir per elegir el nou president del Fòrum Comarcal de l’Associació Catalana de Municipis. Ferran Colomer, President del Consell Comarcal del Ripollès, assumeix el nou repte, substituint Jordi Xargay, alcalde de Palol de Revardit i expresident del Consell Comarcal del Pla de l’Estany que ho era des del 2008. 

El nou president es marca com a objectiu treballar pels interessos dels consells comarcals i situar aquesta administració supramunicipal com a ens fonamental per donar suport als municipis petits de Catalunya. “Han de ser claus perquè tots els municipis puguin donar els serveis que es mereixen, independentment de la seva dimensió i situació geogràfica”, va dir. Així mateix, va defensar la tasca dels ens comarcals: “Han de ser la millor eina pels ajuntaments i abordar les problemàtiques dels consells comarcals de forma conjunta”

La junta directiva del Fòrum Comarcal compta amb representants de totes les vegueries catalanes i les formacions polítiques. En formen part el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja; del Vallès Oriental, Francesc Colomé;  de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; del Maresme, Damià del Clot; de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; del Solsonès, Sara Alarcón, i de l’Alt Urgell, Miquel Sala. 

L’assemblea va comptar amb una trentena de presidents de consells comarcals de tot Catalunya. El Fòrum Comarcal de l’ACM va ser creat el 1993 com a òrgan que agrupa tots els consells comarcals catalans i representa els seus interessos a tots els nivells, treballar per garantir l’equilibri territorial i enfortir el municipalisme arreu del país.