S'inicia el programa Connecta't a la feina amb JBP

El passat 15 de gener es va iniciar el programa Connecta't a la feina amb JBP, organitzat per Jove Baix Penedès, les àrees de Joventut i Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès i els ajuntaments de Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedès i Bellvei. Aquest programa es portarà a terme els mesos de gener, febrer i març de 2013 i hi participaran 20 alumnes de Sant Jaume dels Domenys, 12 de Llorenç del Penedès i 7 de Bellvei.

Actualment, l'elevat nombre d'aturats entre la població juvenil i el gran nombre -també- de joves que han abandonat els estudis bàsics obligatoris sense finalitzar-los, fan que aquesta proposta estigui plenament justificada, ja que l'objectiu d'aquest programa és,  precisament, proporcionar formació a joves aturats per tal de facilitar-los la recerca de feina a través de les noves tecnologies, oferint-los eines  bàsiques d'alfabetització digital.

Connecta't a la feina amb JBP consisteix en un curs de formació per a la recerca de feina a través d'internet i un seguiment posterior dels alumnes. Consta de dos mòduls individuals, al llarg dels quals s'explica als alumnes els recursos bàsics informàtics i ofimàtics que els caldran per al procés de recerca de feina, i s'aprofundeix en els coneixements sobre com realitzar un bon currículum i una carta de presentació. També es practica l'accés al portal de recerca de feina del SOC, i d'altres de similars, per tal que al final de la formació els alumnes siguin capaços de fer servir de manera autònoma aquestes eines.

Aquest projecte forma part del programa Connecta't de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquests dos organismes han ofert al Consell Comarcal i als municipis acollidors la formació els materials, i també el suport necessari, per dur a terme aquesta formació als punts d'informació juvenil municipals.