“Llegir per parlar” inicia el 2013 a l'Arboç amb Trampa de foc

El Servei de Català del Baix Penedès, conjuntament amb la Biblioteca Municipal de l'Arboç, ha dut a terme la primera activitat de l'any de lectura fàcil “Llegir per parlar”. En aquesta ocasió ha triat Trampa de foc, de Núria Martí, una novel·la basada en un fet real, l'incendi que hi va haver fa un segle a la fàbrica tèxtil Triangle, de Nova York. Durant la tertúlia, que ha estat molt animada, s'han tractat temes tan actuals com l'emigració per motius de feina, els drets laborals i la seguretat a la feina, l'assetjament sexual, i la igualtat entre homes i dones.

Es tracta d'una activitat gratuïta i que té periodicitat mensual. S'adreça a persones que no estan acostumades a llegir llibres en català i volen aprofitar la tertúlia sobre el llibre per practicar l'ús de la llengua, en un ambient distès i informal. Els materials que serveixen com a punt de partida són llibres en format especial LF (Lectura fàcil) adaptats -tant en llenguatge com en extensió- i elaborats amb especial cura per ser llegits i entesos per persones amb diferents capacitats lectores.

Les inscripcions es fan a la Biblioteca de l'Arboç (tel. 977 67 19 92), en l'horari habitual, fins al dimecres anterior a la data de la tertúlia i es cedeix en préstec el llibre a les persones interessades.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat

 

Cartell informatiu. Primer Trimestre.