Pas endavant per millorar les condicions al Baix Penedès

reunio neus munte1 

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, continua buscant millors condicions per la comarca. En aquesta ocasió, ho ha fet desplaçant-se aquest dimecres al matí, al Palau de la Generalitat, on s'ha reunit amb la Consellera de Presidència, Neus Munté, acompanyades també pel Secretari General de Presidència, Quim Nin.

Aquesta reunió, programada des del mes de desembre, ha servit per fer una anàlisi de la situació de la comarca del Baix Penedès. En concret, la Presidenta comarcal ha traslladat a la Consellera de Presidencia les necessitats de la comarca, a més d’exposar-li la recent moció que la majoria de partits polítics que conformen el Consell Comarcal, han aprovat.

Aquesta moció posa l’accent en les problemàtiques socioeconòmiques que presenta el territori del Baix Penedès i les necessitats que cal que s’afrontin amb la implicació de totes les administracions per tal de poder superar, d’una vegada per totes, les mancances acusades pels baixpenedesencs.

La Presidenta comarcal, Eva Serramià, ha posat l’accent en la necessitat d’un seguiment per part de la Generalitat Catalunya dels punts més problemàtics que assenyala la moció, entre ells, els temes de l’atur, les polítiques de benestar social, la formació, la mobilitat i la competitivitat territorial.

Al mateix temps, la Presidenta del Consell Comarcal ha assenyalat la necessitat de tenir un tracte bilateral entre la Comarca del Baix Penedès i la Generalitat per tal de fer un seguiment i dibuixar un escenari a mig i llarg termini que permeti superar les dificultats i tornar a fer competitiu un territori com el Baix Penedès, situat estratègicament, però que no aconsegueix treure fruit d’aquesta localització.

En acabar la reunió, la Consellera de Presidència, Neus Munté, ha agafat el compromís, de fer un seguiment de les demandes de la Presidenta Comarcal i tornar a reunir-se ben aviat.

Eva Serramià ha manifestat que d'aquesta manera 'hem volgut traslladar de primera mà quines són les necessitats del territori, sent conscients de les dificultats pressupostàries de la Generalitat de Catalunya, però amb la voluntat de traslladar personalment el compromís de la majoria de forces polítiques de la comarca amb el futur del territori i de la seva gent'.

La presidenta del Consell Comarcal també ha assegurat que les converses amb la Generalitat de Catalunya continuaran actives, i específicament amb la Conselleria de Presidència. Serramià ha volgut agrair personalment a la Consellera Neus Munté, i al Secretari General de Presidència, Quim Nin, la seva disponibilitat per buscar solucions als problemes del territori.