El Consell Comarcal contracta 28 persones per un període màxim d'1 any

signatura po trefoEl departament d'Ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès inicia l'any 2017 amb la contractació de 28 persones que participen en un programa de treball i formació, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.
Aquest dijous al migdia s'ha fet la signatura dels contractes al Consell, amb l'assistència de la consellera comarcal d'Ocupació, Ma Jesús Sequera, que ha recordat que 'el Baix Penedès és la comarca amb pitjor índex d'atur, i que com a tal cal estar a l'aguait de les subvencions que van sortint i les noves convocatòries'. Sequera també ha explicat que per aquest pla d'ocupació el Consell ha rebut més de 200 sol·licituds.
Les persones destinatàries són baixpenedesencs, que es reparteixen en 2 línies diferents. Una d'elles, la A, inclou dos tipus de contractes, de 12 i 6 mesos de durada. Els de 12 mesos (2 persones contractades) tenen prioritat les persones aturades més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys. Els contractes amb una durada de 6 mesos (16 persones) són per persones en situació d’atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys.
En la línia B, també hi ha contractes de 12 mesos (1 persona) i 6 mesos de durada (8 persones contractades). Tots estan destinats a persones en situació d’atur, perceptores de la renda mínima d’inserció (RMI).
També s'ha incorporat la figura del coordinador tècnic, amb un contracte de 12 mesos.
Els 27 participants del programa tenen un itinerari format per diverses accions; les que desenvolupen l'experiència laboral s’adrecen a facilitar la pràctica laboral dels/de les participants mitjançant el desenvolupament de treballs de caràcter públic i interès social. Pel què fa a les accions formatives, disposen d’una activitat formativa transversal (línia B) per part dels participants dins de la jornada laboral, així com l'obtenció d'un certificat de professionalitat (línia A).
Totes les contractacions tenen una jornada laboral del 100% i l’objectiu principal és millorar el perfil professional del participant i afavorir el funcionament i estat de diferents zones i serveis
del Baix Penedès, exercint de peó de brigada i forestal. Un pla d'ocupació que permet que se'n beneficiïn tots els veïns de la comarca.

Àrea Empresa, Ocupació i Turisme
CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS