Tot a punt pel 'Benvinguts a Pagès' al Baix Penedès

benvinguts a pages 2017

 

El proper cap de setmana, 3, 4 i 5 de juny, la pagesia de Catalunya obrirà les portes de casa seva de forma gratuïta a través de la segona edició del ‘Benvinguts a pagès’, una oportunitat per redescobrir l'origen d’allò que mengem i conèixer de prop les persones que produeixen els aliments que ens arriben a taula. D'aquesta manera, es podrà veure com i on es produeixen els productes que després arriben a taula, tastar-ho i comprar-ho en origen.

El Baix Penedès s’ha volgut sumar, de nou, a la iniciativa, i hi participaran 2 productors, 2 restauradors i 1 allotjament turístic: el celler Cal Lluïsot (Bonastre), el celler Finca Mas Perdut (Santa Oliva), el restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès), el restaurant Vell Papiol (Calafell), i els Apartaments Costamar (Calafell platja). Els restaurants elaboraran un menú específic amb productes elaborats a la zona.

Al llarg de dissabte i diumenge oferiran visites a les seves explotacions i cellers, possibilitat de comprar i degustar el producte, així com menús basats en la gastronomia del territori.

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha apostat des del principi pel projecte; l’acte de presentació, aquest dimecres a la tarda, ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal, Eva M. Serramià, la consellera comarcal d’Ocupació, Ma Jesús Sequera, així com participants al ‘Benvinguts a Pagès’ del Baix Penedès.

Serramià confia en què aquest any tingui més ressò, ja que 'es tracta d'una iniciativa molt interessant, tant pel productor com pel visitant, alhora que potencia el territori’. La responsable de la conselleria comarcal també ha manifestat que el Consell Comarcal, com a ens més proper, farà difusió de la campanya i, per altra banda, aproparà als ciutadans les explotacions que puguin donar a conèixer el producte.

Enguany la iniciativa rep el suport del Club Super 3 (els súpers que hi assisteixin rebran com a regal una bossa de roba) i de la Setmana Bio, que treballa per a l'alimentació ecològica i justament coincideix en aquests mateixos dies.

El cap de setmana dedicat al ‘Benvinguts a pagès’ està liderat per la Fundació Alícia, la Generalitat de Catalunya, amb el suport de les diputacions territorials. L’any passat va comptar amb més de 12.500 visites a 182 explotacions, 226 restaurants, 228 allotjaments.

 

Dijous, 25 de maig de 2017