Assistència a la Gestió Local

cami bellvei santaolivaCami Bellvei - Sta. Oliva mes1

Assessorament jurídic i tècnic a ajuntaments
La Llei d'organització comarcal de Catalunya estableix que –sense perjudici de les competències que corresponen a les diputacions– a cada comarca hi ha d'haver un servei de cooperació i assistència municipal, encarregat d'assessorar els municipis que ho sol·licitin en matèria juridicoadministrativa, economicofinancera, d'obres i serveis.

 

Gestió del PUOSC
D’acord amb la normativa vigent (Decret 101/2008, de 6 de maig, pel qual s'aproven les bases d’execució del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya pel període 2008-2012, i Conveni de cooperació de 30 d’abril de 2003, que regula l’encàrrec de gestió del PUOSC i l’enquesta d’infraestructures i equipaments locals), el Consell Comarcal actua com a entitat col·laboradora de la Generalitat de Catalunya en la gestió de les subvencions. Per tant, fa el seguiment i el pagament de les obres incloses a sol·licitud dels ajuntaments i les mancomunitats de la comarca.

La normativa, les bases d'execució, la planificació i el modelatge administratiu, com també les adreces de consulta, els trobareu a la pàgina web gencat.cat.

 

Gestió del Pla de camins comarcal
El Consell Comarcal té aprovat un inventari de tots els camins de la comarca, jerarquitzats segons el seu interès i la seva capacitat d’estructurar el territori. D’acord amb el conveni marc de col·laboració i coordinació amb la Diputació de Tarragona per optimitzar la prestació del serveis municipals, el Consell Comarcal gestiona el Pla de camins comarcal.

Trobareu les bases d'execució i el modelatge administratiu clicant aquí.

 

Servei d'urbanisme als ajuntaments de la comarca
El Consell Comarcal –d’acord amb el Conveni marc de col·laboració i coordinació amb la Diputació de Tarragona– ofereix assessorament tècnic en matèria urbanística a Albinyana, Banyeres del Penedès, Bellvei, Bonastre, Masllorenç, El Montmell i Santa Oliva, mitjançant un equip de funcionaris tècnics del consell comarcal.  Aquests assumeixen funcions d'assessorament a òrgans polítics municipals i emissió d'informes tècnics en expedients que es tramitin en els ajuntaments en matèria de llicències urbanístiques, primera ocupació, certificats urbanístics, declaracions de ruïna d'edificis, inspeccions a edificis i solars,... i atendre a la ciutadania en els àmbits de la planificació i disciplina urbanística.

 

ON TROBAREU EL SERVEI:
Secretaria: pl. del Centre, núm. 5. 43700 El Vendrell
Telèfon: 977 15 71 64
Fax: 977 15 71 81
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari: de dl. a dv. de 9 a 15 h

Serveis tècnics: pl. del Centre, núm. 3. 43700 El Vendrell
Telèfon: 977 15 71 74
Fax: 977 15 71 81
Horari: dt., dc. i dj. de 9 a 15 h