Joventut

L'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès duu a terme tot un seguit d'accions al servei dels municipis i dels joves de la comarca. La seva finalitat és desenvolupar polítiques de joventut comarcals, enteses des de la missió d'impulsar i donar suport a les polítiques municipals en aquest camp, i de donar serveis als joves i a les entitats juvenils per donar resposta a les seves necessitats.

L'àrea està estructurada en tres àrees:

1) El Punt d'Informació Juvenil ofereix informació i orientació als joves des de tots els vessants d'interès (formació, treball, salut, lleure, participació, habitatge, turisme...). També s'hi ofereixen serveis a la resta dels PIJ de la comarca a través de la Xarxa Comarcal d'Informació Juvenil.
Tres serveis específics del PIJ són:
- Tasques de suport als PIJ dels ajuntaments de la comarca
- Tramitació de carnets d'alberguista (juvenil, adult, familiar i de grup), student i teacher
- Viatgeteca (recull bibliogràfic sobre informació turística)

2) L'Oficina de Serveis a la Joventut, des del 1994 duu a terme les tasques encomanades per la delegació de competències de la Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Joventut:
- Seguiment de les instal·lacions juvenils del Baix Penedès
- Seguiment de les activitats de lleure infantils i juvenils que es fan a la comarca
- Tramitació de documentació pròpia de la Secretaria de Joventut (subvencions, cens d'entitats juvenils, suport a entitats juvenils en aquest àmbit...)
- Realització de programes propis de la Secretaria de Joventut
- Difusió dels programes propis de la Secretaria de Joventut, com a punt de contacte entre aquesta i els ajuntaments del Baix Penedès

3) Polítiques de Joventut comarcals. A partir del Pla Comarcal de Joventut, en el marc del Pla Nacional de Joventut a Catalunya, es defineixen les polítiques de Joventut d'àmbit comarcal, les quals s'estructuren en tres projectes:

El projecte Jove Baix Penedès ofereix els serveis de suport als ajuntaments de la comarca en tots els camps que suposen les tasques dels tècnics de Joventut, a més de donar suport a les iniciatives de les entitats juvenils.
A més, hi ha els serveis propis que comporta cada programa i que pertanyen als grans eixos d'emancipació i participació definits pel Pla Nacional de Joventut de Catalunya:
- Treball: accions per potenciar, impulsar i consolidar la formació per l'ocupació.
- Educació: accions de dinamització als centres d'ensenyament des de diferents àmbits, per acompanyar als joves en el seu desenvolupament personal des dels mateixos centres.
- Salut: accions de prevenció primària de conductes de risc en els adolescents i joves, referents a les drogues, la sexualitat, l'alimentació... a partir del treball dels tècnics de Joventut amb l'agent de salut comarcal.
- Habitatge: borsa jove d'habitatge del Baix Penedès.
- Cohesió social i equilibri territorial: accions per impulsar les iniciatives municipals i comarcals, sorgides des de diferents ajuntaments o des dels mateixos joves, a més d'apropar les polítiques de Joventut als joves i potenciar la xarxa de punts d'informació juvenil.

El projecte Particip@ ofereix suport als municipis per endegar processos participatius perquè els joves puguin ser partíceps de les seves polítiques de Joventut. El projecte treballa pel foment de la participació juvenil als municipis, i consisteix en la realització de processos participatius als ajuntaments que s'adhereixen, mitjançant conveni, a la proposta.

El projecte de Suport a les polítiques locals de Joventut ofereix suport als municipis per a dur a terme les polítiques pròpies en aquest camp des de diferents vessants (plans locals, iniciatives municipals i formació tècnica).

ON TROBAREU EL SERVEI:
Plaça del Centre, 3. 43700 El Vendrell
Telèfons: 977 157 157 / 977 157 141
Fax: 977 157 181
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 17 a 20 h

Arxius relacionats