Servei de Català

cpnlcc copia2 editora 26 23

CPNL mes1

El Consell Comarcal del Baix Penedès forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística des de l'any 1992, una institució pública dirigida a les persones que fa formació i dinamització lingüística, i que busca la cohesió social a través del foment de l'ús de la llengua catalana. D'aleshores ençà disposa d'un Servei Comarcal de Català, ubicat a les dependències del Consell Comarcal.

Pel que fa a l'estructura territorial, el Servei de Català depèn del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. L'àmbit d'actuació són els municipis d'Albinyana, l'Arboç, Banyeres del Penedès, Bellvei, la Bisbal del Penedès, Bonastre, Cunit, Llorenç del Penedès, Masllorenç, el Montmell, Sant Jaume dels Domenys i Santa Oliva; és a dir, la comarca del Baix Penedès, llevat dAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., que tenen la seva pròpia oficina de català.

ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC
És un servei gratuït obert a tothom (tant al personal dels ajuntaments com a particulars, empreses, comerços...), amb l'objectiu de facilitar suport tècnic, de forma temporal, a les persones usuàries perquè arribin a ser autosuficients en matèria lingüística.

  • Revisió de textos breus (cartes, anuncis, rètols, programes d’activitats, cartes de bars o restaurants, petits informes, etc.)
  • Informació sobre bibliografia, recursos informàtics, drets lingüístics...
  • Models de documents
  • Informació sobre titulacions de llengua catalana i equivalències als certificats oficials
  • Informació sobre l'Optimot, un servei de consultes lingüístiques en línia que permet trobar de forma ràpida i autònoma la resposta als dubtes més habituals (traducció al català d'una paraula, com s'escriu un determinat mot, etc.). Les consultes que no es puguin resoldre amb el cercador es poden dirigir a un servei d'atenció personalitzada per mitjà d’una bústia electrònica o per telèfon (902 879 659), de dl. a dv. de 9 a 18 h

Normativa del servei d'assessorament

CURSOS DE CATALÀ PER A ADULTS
S’organitzen cursos de català amb la col·laboració del Consell Comarcal i dels ajuntaments de la comarca.
S'adrecen a majors de 18 anys, i també a nois i noies de més de 16 anys sense escolarització en català.

  • Cursos de diferents nivells i modalitats adaptats als perfils dels alumnes
  • Diferents modalitats d'aprenentatge (presencials, amb tutories, en línia, etc.)
  • Cursos d'acolliment lingüístic
  • ...

Els cursos que imparteix el CPNL estan homologats amb les titulacions que expedeix la Direcció General de Política Lingüística.
Per a més informació, cliqueu aquí.

PROMOCIÓ DE L'ÚS DE LA LLENGUA
El Servei de Català treballa perquè el català sigui present en tots els àmbits: anàlisi lingüística d'organitzacions, acords i convenis amb ajuntaments, entitats i associacions, suport a iniciatives i campanyes relacionades amb la normalització lingüística, etc.

VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA
És un programa que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat. El compromís és de dedicar-hi un mínim de 10 hores, durant 10 setmanes.

Informació i altes (CNL de Tarragona)

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Arxius relacionats