Agrupacions de Defensa Forestal

Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès i Garraf

El Consell Comarcal del Baix Penedès té signat, des de l'any 2005, un conveni de col·laboració entre la Federació d'Agrupacions de Defensa Forestal Penedès-Garraf, que es va renovant amb caràcter anual.

L'esmentada Federació (ADF Penedès-Garraf) va ser creada l'any 1998 com a òrgan de representació de les ADF del Garraf i l'Alt Penedès, a les qual va afegir-se, posteriorment, la nostra comarca.

Els objectius de l'ADF són vetllar pel patrimoni forestal i prevenir els incendis forestals procurant la coordinació i potenciació dels efectius de les associacions de les esmentades tres comarques.

El Consell Comarcal del Baix Penedès considera de màxima importància la preservació i millora del medi natural de la comarca, a fi de garantir la qualitat de vida present i futura dels seus ciutadans. És per això que, mitjançant conveni, subvenciona anualment l'ADF Penedès-Garraf en funció de les hectàrees de sòl forestal, els habitants i el nombre de municipis de la comarca.

Cliqueu aquí per veure el web de la Federació.

Tot i que els operatius de les ADF i dels Bombers de la Generalitat es mantenen operatius les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, aquest compromís es veu reforçat mitjançant l'increment d'efectius durant els períodes de major risc, que coincideixen amb els mesos de més calor.

Cliqueu aquí per tenir més informació a l'entorn d'aquest tema.  ..I recordeu: truqueu al 112 davant d'una situació d'emergència.


Arxius relacionats